Održana prezentacija radova Hrvatske vojske u osnovnoj  školi u Radovinu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2021/06/2021-06-09-radovin-1-e1623254477103.jpg
Održana prezentacija radova Hrvatske vojske u osnovnoj školi u Radovinu | Foto: Hrvatska vojska

U srijedu, 9. lipnja 2021. u Radovinu kod Zadra održana je prezentacija završnih radova Hrvatske vojske na okolišu zgrade Područne škole Radovin koja pripada osnovnoj školi "Juraj Baraković" u Ražanacu.

Kao i prošle godine, program Dana Hrvatske vojske bio je prilagođen i odvijao se uz pridržavanje propisanih zdravstvenih mjera i mjera ponašanja vezano uz epidemiju koronavirusa te je dio obilježavanja usmjeren na humanitarne projekte Hrvatske vojske u lokalnoj zajednici.

Tim su povodom, pripadnici 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva sudjelovali u uređenju okoliša ove područne škole koju od 1. do 8. razreda pohađa sedamdesetak učenika.

Uređen je tako parkirališni prostor oko škole, zasađena je živica i nekoliko stabala voćaka, a oko školske zgrade i igrališta postavljena je zaštitna ograda.

Prezentaciji su bili nazočni zapovjednik 93.krila pukovnik Krešimir Ražov, zamjenik župana Zadarske županije Šime Vicković, pročelnik UO za školstvo Zadarske županije Ivan Šimunić, ravnateljica osnovne škole “Jurja Barakovića” Ražanac Vesna Drmić, načelnik općine Ražanac Damir Jordan, djelatnici škole i ostali uzvanici.

“Čast nam je i zadovoljstvo što smo svojim doprinosom kao postrojba Hrvatske vojske pomogli zajednici u kojoj živimo i radimo. Uvijek rado pomažemo lokalnoj zajednici, a na taj način i promoviramo naš poziv. Nadam se da i među vama ima budućih pilota i pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske”, rekao je pukovnik Krešimir Ražov.

Na uloženom trudu pripadnicima Hrvatske vojske zahvalila je ravnateljica matične škole Vesna Drmić koja je uz ostalo istaknula kako ova škola svoj dan slavi baš na Dan državnosti kada se obilježavaju i Dani Oružanih snaga Republike Hrvatske te da je suradnja ove škole s Hrvatskom vojskom započela još 2000. godine kada je školski zbor pjevao u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić”.

“Sretan sam što je ovom akcijom još jednom potvrđena odlična suradnja Zadarske županije i Oružanih snaga RH. Puno je kvalitetnih projekata iza nas, osobito onih koji se odnose na obilježavanje obljetnica Domovinskog rata, ali i izrazito velike pomoći prilikom elementarnih nepogoda i epidemije koja još uvijek traje”, rekao je zamjenik župana Šime Vicković naglasivši kako su upravo pripadnici Hrvatske vojske oni na čiju se pomoć može računati u svim situacijama.

Hrvatskoj vojsci zahvalio je i načelnik Općine Ražanac Damir Jordan.

 

Objava Održana prezentacija radova Hrvatske vojske u osnovnoj  školi u Radovinu pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja