Održana 52. konferencija zapovjednika NATO vojnih akademija u Estoniji

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2023/05/2023-05-12-tallinn-1024x724.jpg
Održana 52. konferencija zapovjednika NATO vojnih akademija u Estoniji | Foto: NDC

Izaslanstvo Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman", dekan HVU brigadir Andrija Kozina i prodekanica za vojne studije brigadirka Vesna Trut sudjelovali su na 52. međunarodnoj Konferenciji zapovjednika NATO vojnih akademija

Izaslanstvo Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”, dekan HVU brigadir Andrija Kozina i prodekanica za vojne studije brigadirka Vesna Trut sudjelovali su na 52. međunarodnoj Konferenciji zapovjednika NATO vojnih akademija (Conference of Commandants) u Talinu u Estoniji od 9. do 11. svibnja 2023. godine. Domaćin konferencije bio je Baltic Defence College iz Tartua, Estonija.

Cilj ove konferencije je poboljšanje međunarodne suradnje između vojnih učilišta, akademija i sveučilišta te razvoj profesionalnog vojnog obrazovanja. Također potiče razmjenu informacija i ideja, nastojeći poboljšati i osuvremeniti kurikulume vojnih škola, akademija i sveučilišta.

Glavna tema ovogodišnje konferencije bila je korištenje tehnologije, platformi za učenje na daljinu i umjetne inteligencije u svakodnevnoj provedbi profesionalnog vojnog obrazovanja. Na konferenciji je sudjelovalo više od 100 predstavnika vojnih akademija NATO-a i Partnership for peace (PfP) zemalja.

Sljedeća, 53. NATO konferencija zapovjednika, održat će se u SAD-u i domaćin je Nacional Defense University, Washington, D.C.

Objava Održana 52. konferencija zapovjednika NATO vojnih akademija u Estoniji pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti