Održan virtualni sastanak Obrambene kontaktne skupine za Ukrajinu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2023/11/2023-11-22-bujan-hranj-1024x683.jpg
Održan virtualni sastanak Obrambene kontaktne skupine za Ukrajinu Foto: MORH/ J. Kopi

Izaslanstvo Ministarstva obrane sudjelovalo je na redovitom 17. sastanku Obrambene kontaktne skupine za Ukrajinu koji je održan putem videokonferencije

Izaslanstvo Ministarstva obrane predvođeno načelnikom Glavnog stožera admiralom Robertom Hranjem sudjelovalo je u srijedu 22. studenog 2023. na redovitom 17. sastanku Obrambene kontaktne skupine za Ukrajinu koji je održan putem videokonferencije.

Sastanak je otvorio ministar obrane SAD-a Lloyd Austin III, apelirajući na nastavak pružanja potpore saveznika i partnera Ukrajini.

O posljednjim informacijama na bojištu izvijestili su načelnik Združenog stožera OS-a SAD-a general Charles Q. Brown i zapovjednik EUCOM-a general Christopher Cavolli.

Ministri zemalja sudionica i predstavnici NATO-a i Europske unije izvijestili su o posljednjim donacijama Ukrajini te o paketima materijalne pomoći koji su u pripremi.

Zemlje nositeljice zasebnih koalicija sposobnosti upoznale su sudionike o naporima koje ulažu u izgradnju sposobnosti Oružanih snaga Ukrajine.

Republika Hrvatska dosad je temeljem odluka Vlade RH dosad donirala Ukrajini vojnu pomoć u iznosu oko 181 milijuna eura.

Objava Održan virtualni sastanak Obrambene kontaktne skupine za Ukrajinu pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja