Održan sastanak izaslanstava OS RH i Vojske Crne Gore

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/kngs_01122015_v.jpg
Foto: OSRH/ S. Brigljević

Izaslanstva Oružanih snaga Republike Hrvatske (OS RH) i Vojske Crne Gore predvođena načelnicima Glavnih stožera, generalom zbora Dragom Lovrićem i admiralom Draganom Samardžićem, sastala su se u utorak, 1. prosinca 2015. godine, u Kuparima.

Uz načelnika Glavnog stožera OS RH,  u hrvatskom izaslanstvu bili su: zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO-a) general-bojnik Dražen Ščuri, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice (HRM) komodor Predrag Stipanović, načelnik Uprave za planiranje komodor Marileo Staničić i bojnik Tomislav Lukačić. U izaslanstvu Vojske Crne Gore uz načelnika Glavnog stožera bili su i zapovjednik Ratne mornarice kapetan bojnog broda Darko Vuković, načelnik G-3/7 brigadir Svetozar Brajković, načelnik G-5/9  kapetan fregate Darko Knežić i načelnik Kabineta NGS VCG pukovnik Aleksandar Pantović.

Izaslanstva su razgovarala o mogućnostima bilateralne vojne suradnje, kao i o regionalnim inicijativama. Također su razmatrane mogućnosti suradnje ratnih mornarica u programima zaštite Jadranskog mora od zagađenja, nastavka zajedničkog sudjelovanja u NATO misiji „Resolute Support“ te implementacijama inicijativa BRAAD i ASDE.  Razmatrane su i opcije za suradnju unutar inicijative Adrion.
 
Hrvatsko izaslanstvo iznijelo je i svoja iskustva sudjelovanja u EU vođenim operacijama kao i iskustva iz procesa pristupanja i integriranja u NATO.

 



Vijesti