Održano predavanje o islamskoj kulturi 9.HRVCON-u za misiju UNDOF

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/golska_29032012_v.jpg

Pripadnicima 9. HRVCON-a, koji se pripremaju za odlazak u mirovnu misiju UNDOF na Golanskoj visoravni, danas, 29. ožujka 2012. na vojnom poligonu "Gašinci" održano je predavanje o islamskoj kulturi i vjerskim običajima.


Pripadnicima OS RH predavanje o sirijskim vjerskim i kulturnim običajima, tradiciji i povijesti održao je doc. dr. sc. Aziz efendija Hasanović, pomoćnik predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj. Posebno je govorio o konkretnim životnim situacijama u kojima bi se pripadnici HRVCON-a u misiji mogli naći, od odnosa prema lokalnom stanovništvu do načina ponašanja tijekom mjeseca islamskog posta (Ramazana).

Zapovjednik 9. hrvatskog kontingenta za mirovnu misiju UNDOF bojnik Davor Josip Babić zahvalio je dr. Hasanoviću na zanimljivom i vrlo korisnom predavanju.

Predavanje o islamskoj kulturi i vjerskim običajima dio je obuke pripadnika OS RH, koji se upućuju u mirovnu misiju UNDOF, te je ovo već 9. kontingent koji prolazi ovakvu vrstu priprema. Zahvaljujući tom konceptu obuke pripadnici OS RH prepoznati su u misiji kao kulturološki i vjerski obazrivi i tolerantni, te svjesni specifičnosti okruženja u kojem izvršavaju svoje zadaće.



Vijesti