Održano 12. prvenstvo pripadnika OS RH u krosu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/kros-21042011_v.jpg

Na vojnom poligonu „Gašinci“ u četvrtak, 21. travnja 2011. održano je 12. prvenstvo pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske (OS RH) u krosu. Na prvenstvu je sudjelovalo 250 pripadnika iz 14 ustrojbenih cjelina OS RH koji su se natjecali u pet kategorija.  Pripadnice OS RH natjecale su se u trčanju na 4 000 metara, a pripadnici OS RH na 8 000 metara.

Prvo mjesto u kategoriji ekipno muški osvojila je ekipa Počasno zaštitne bojne. Među natjecateljicama zlatnu medalju osvojila je narednica Valentina Županić iz Gardijske oklopno mehanizirane brigade HKoV-a.

U kategoriji mlađi seniori prvo mjesto pripalo je kadetu Anti Joviću iz HVU-a, među starijim seniorima zlato je osvojio narednik Danijel Katalenić iz Vojno obavještajne bojne (VoB), dok je najbolji veteran bio nadnarednik Robert Španić iz Počasno zaštitne bojne (PZB).  

Na prvenstvu su dodijeljena i dva posebna priznanja i to najstarijem sudioniku brigadiru Predragu Markotiću iz HVU, i najmlađoj natjecateljici vojnikinji Andrei Kristić iz GOMBR-e HKoV-a.

Svim sudionicima čestitke za sudjelovanje na natjecanju uputio je izaslanik načelnika GS OS RH zapovjednik Gardijske oklopno mehanizirane brigade (GOMBR) brigadni general Mladen Mikolčević koji je i sam sudjelovao u natjecanju. „Stjecanje motoričkih znanja i navika uz prirodan razvoj tjelesnih sposobnosti poboljšava i ubrzava svladavanje obučnih zadaća pripadnika OS RH. Razvojem OS RH poboljšavaju se i uvjeti za bavljenje sportom u vojnim objektima, a kroz suradnju s civilnim strukturama otvaramo mogućnost korištenja sportskih objekata izvan vojarni“, rekao je general Mikolčević. Kao primjer poticanja razvoja sporta u OS RH naveo je i nedavno potpisivanje ugovora s profesionalnim sportašima koji svojim sportskim uspjesima promoviraju i OS RH. „Većina vas ovdje niste profesionalni sportaši već vojnici. To vaš uspjeh čini još većim jer ste uz svakodnevne zadaće i aktivnosti našli vremena za pripreme i treninge. Trebamo nastaviti poticati i razvijati sportske aktivnosti na svim razinama OS RH“, zaključio je general Mikolčević .

Ovo je bilo najbrojnije prvenstvo OS RH u krosu do sada, a domaćin i organizator natjecanja bila je Gardijska oklopno mehanizirana briga uz potporu Opslužništva vojnog poligona Gašinci.

    12. prvenstvo pripadnika OS RH u krosu

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/12-prvenstvo-pripadnika-os-rh-u-krosu/cross_21042011_1.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/12-prvenstvo-pripadnika-os-rh-u-krosu/cross_21042011_2.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/12-prvenstvo-pripadnika-os-rh-u-krosu/cross_21042011_3.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/12-prvenstvo-pripadnika-os-rh-u-krosu/cross_21042011_4.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/12-prvenstvo-pripadnika-os-rh-u-krosu/cross_21042011_5.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/12-prvenstvo-pripadnika-os-rh-u-krosu/cross_21042011_6.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/12-prvenstvo-pripadnika-os-rh-u-krosu/cross_21042011_7.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/12-prvenstvo-pripadnika-os-rh-u-krosu/cross_21042011_8.jpg


Vijesti