Održana konferencija za medije o suradnji MORH-a i ZTC-a

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/ztc_20110419_04v.jpg

U Administrativnom sjedištu Ministarstva obrane RH, danas, u utorak, 19. travnja 2011. godine održana je konferencija za medije, a vezano uz suradnju Ministarstva obrane RH i tvrtke Zrakoplovno tehnički centar (ZTC), kojoj su nazočili državni tajnik MORH-a Mate Raboteg, predsjednik Uprave ZTC-a Zdravko Delić i zamjenik načelnika Službe za ugovaranje i nabavu, Hrvoje Salopek.

 

Tom prigodom državni tajnik Raboteg istaknuo je dobru suradnju MORH-a i tvrtke ZTC d.d. koja se temelji na sklopljenom Sporazumu o poslovnoj suradnji potpisanog u svibnju, 2010. godine. „Temeljem navedenog Sporazuma sklopljen je i godišnji ugovor za održavanju zrakoplovne tehnike MORH-a, odnosno pružanje usluga održavanja trećeg stupnja, dok se niže razine održavanja (1. i 2. stupanj) provode u zrakoplovnim bazama OS RH“, pojasnio je državni tajnik Raboteg. Također, naglasio je da za pojedine vrste zrakoplove MORH samostalno ugovara nabavu pričuvnih dijelova i potrošnog materijala upravo za osnovna održavanje zrakoplova (1. i 2. stupnja), a koje se provodi u zrakoplovnim bazama HRZ i PZO-a.

Predsjednik Uprave ZTC-a Zdravko Delić istaknuo je da tvrtka ZTC od početka obavlja sve ugovorene radove, u skladu sa potpisanim Sporazumom i Ugovorom. Naglasio je da će, kad se za to postignu uvjeti ZTC preuzeti i ostale poslove koji dosadašnjim ugovorom nisu obuhvaćeni, odnosno održavanje i zrakoplova tipa Canadair, a za koje trenutno MORH ima važeće ugovore s tvrtkom Bombardier.

Raboteg i Delić opovrgnuli su današnji medijski napis o mogućem nepoštivanju potpisanog Sporazuma o poslovnoj suradnji između MORH-a i ZTC-a te potpuno odbacili teze objavljene u jednim dnevnim novinama, kako MORH daje prednost inozemnim tvrtkama za održavanje zrakoplovne tehnike. To su potkrijepili, između ostalog i ugovorenim satima za preventivno i korektivno održavanje zrakoplova u 2011. godini, pri čemu je za zrakoplove tipa Pilatus ugovoreno 2715 sati, za zrakoplove tipa Air Tractor 11 481 sat te za zrakoplove tipa Canadair ugovoreno je 20 016 sati. Sve navedene poslove za potrebe OS RH upravo će i odrađivati ZTC.

{phocagallery view=category|categoryid=610|limitstart=0|displaydownload=1| detail=4|enableswitch=1}



Priopćenja