Održana komemoracija državnom tajniku u MORH-u general bojniku Gordanu Čačiću

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/velika.jpg

Komemoracija državnom tajniku u Ministarstvu obrane general bojniku Gordanu Čačiću, preminulom 20. prosinca u bolnici "San Martino" u mjestu Belunno u Italiji od posljedica udarca zadobivenih na skijanju, održana je danas, 23. prosinca u nazočnosti obitelji te brojnih prijatelja i suradnika koji su se došli oprostiti od suborca, za kojeg je rečeno kako je bio iskren i uzoran suradnik te čvrst general.

Od državnog tajnika Čačića oprostilo se mnoštvo suboraca, prijatelja i kolega te predstavnici najvišeg državnog vrha – Vlade i Sabora, među kojima: potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič, ministar obrane Branko Vukelić, načelnik GS OS RH general zbora Josip Lucić, potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks, potpredsjednica Sabora i bivša ministrica obrane Željka Antunović, ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, ravnatelj policije Vladimir Faber, zamjenik načelnika GS OS RH general pukovnik Slavko Barić, glavni inspektor obrane general pukovnik Marijan Mareković, saborski zastupnik i bivši ministar obrane Berislav Rončević, američki veleposlanik u Hrvatskoj Robert Bradke, predstavnici vojno-diplomatskog zbora te mnogi drugi časnici i dočasnici OS RH i djelatnici Ministarstva obrane.

U ime svih djelatnika MORH-a ministar obrane Branko Vukelić rekao je kako se tijekom kratke zajedničke suradnje s general bojnikom Čačićem uvjerio koliko se energije i volje krilo u njemu. Ministar Vukelić je podsjetio na kalvariju ranjavanja i težak ratni put državnog tajnika Čačića te da je, u skladu sa svojim karakterom, stremio samo najboljem.

Prema riječima načelnika GS OS RH generala zbora Josipa Lucića, život generala Čačića je bio kratak, bogat i vrlo eksplozivan. „Malo je takvih ljudi kao što je bio Gordan Čačić koji je u kratkom vremenu donio odluku o odlasku na prvu crtu bojišta“ rekao je general Lucić te dodao da će ga pamtiti kao čovjeka u čijih je 48 godina života uspjelo stati nekoliko života.

Državni tajnik Gordan Čačić bit će pokopan u srijedu, 24. prosinca na zagrebačkom groblju Mirogoj s početkom u 12:30 sati. Obred pokopa u Aleji hrvatskih branitelja predvodit će vojni ordinarij monsinjor Juraj Jezerinac. Sveta misa zadušnica održat će se istoga dana u 16 sati u župnoj crkvi don "Ivan Bosco" u Podsusedu.

 



Vijesti