Održan međunarodni aeromiting u Varaždinu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/cav_120709_v.jpg

Na varaždinskom aerodromu u organizaciji aerokluba Varaždin 11. i 12. srpnja održan je međunarodni aeromiting "CIAV 09", na kojem je sudjelovalo i Hrvatsko ratno zrakoplovstvo predvođeno zapovjednikom general bojnikom Vladom Bagarićem, ujedno i izaslanikom Predsjednika RH.

HRZ se predstavio u letačkom dijelu programa nastupima AN-32, Mig-21 i akro grupe Krila Oluje te sa helikopterom Mi-171Sh na statičkom prikazu. Veliko zanimanje publike privukli su i mađarski Gripen te Mi-24, kao i izloženi Alpha Jet francuskog ratnog zrakoplovstva.
Od civilnih sudionika najzapaženije nastupe izveli su svjetski poznati akrobatski piloti Peter Podlunšek i Sergio Plamerino, te galeb G-2 novosadskog aerokluba, a najveća atrakcija aeromitinga zasigurno je bio letački program legendarnog Red Bull Air Race pilota Petera Besenyia.  
Međunarodni aeromiting u Varaždinu održan je pod generalnim pokroviteljstvom  Ureda Predsjednika RH, a uz HRZ sudjelovala su i ratna zrakoplovstva Slovenije, Mađarske i Francuske. U dvodnevnom atraktivnom letačkom programu uživalo je oko 20000 gledatelja.



Vijesti