Očitovanje MORH-a o dopunskom zdravstvenom osiguranju

Ministarstvo obrane provelo je postupak javne nabave za ugovaranje usluge dopunskog zdravstvenog osiguranja za djelatne vojne osobe sukladno svim važećim propisima, te odabralo najjeftiniju ponudu (4 milijuna kuna jeftinija).


Na takvu odluku HZZO je uložio žalbu Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave, koja je od nekoliko primjedbi žalitelja uvažila jednu, a to je da Croatia zdravstveno osiguranje nema sklopljene ugovore s nekoliko zdravstvenih ustanova u Republici Hrvatskoj, koje su poimence i naveli.


U ovom trenutku Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave  poništila je odluku o odabiru Croatia zdravstvenog osiguranja, te vratila predmet naručitelju odnosno MORH-u ponovno na postupanje.


Napominjemo kako Ministarstvo obrane kao naručitelj ne može i ne želi ulaziti u međusobne odnose između ponuditelja, već je jedini cilj, na transparentan način i sukladno Zakonu o javnoj nabavi osigurati dopunsko zdravstveno osiguranje pripadnicima Oružanih snaga, kojima police osiguranja istječu 31.  prosinca 2014.



Priopćenja