Obuka zrakoplovno-tehničkog osoblja u Francuskoj

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2021/01/hrz-oznaka-1-1024x607.jpg

U skladu s potpisanim ugovorima o nabavi višenamjenskog borbenog aviona Rafale i Programom realizacije uvođenja aviona Rafale u operativnu uporabu u OSRH započela je obuka pripadnika HRZ-a u Francuskoj

U skladu s potpisanim ugovorima o nabavi višenamjenskog borbenog aviona Rafale i Programom realizacije uvođenja aviona Rafale u operativnu uporabu u Oružane snage republike Hrvatske, 14. studenog 2022. započela je obuka pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u Francuskoj Republici.

Prva skupina zrakoplovno-tehničkog osoblja za održavanje aviona Rafale upućena je na obuku u zrakoplovnu bazu Francuskog ratnog zrakoplovstva u Mont-de-Marsanu. Obuka traje 18 mjeseci, a provodi se u Francuskom ratnom zrakoplovstvu i tvrtkama proizvođača aviona, opreme i naoružanja.

U skladu s ugovorom početkom 2023. prva skupina pilota lovačkih aviona Hrvatskog ratnog zrakoplovstva bit će upućena na letačku obuku za avion Rafale u Francusko ratno zrakoplovstvo.

Postupno će se na obuku u Francusko ratno zrakoplovstvo i tvrtke proizvođača aviona, opreme i naoružanja uputiti oko 90 pripadnika različitih specijalnosti kako bi se stvorili uvjeti za operativnu uporabu aviona Rafale.

Objava Obuka zrakoplovno-tehničkog osoblja u Francuskoj pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti