Obuka sigurne i terenske vožnje

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2023/11/2023-11-17-pozega-voznja-1024x683.jpg
Obuka sigurne i terenske vožnje | Foto: G. Mažar

U Središtu za obuku i doktrinu logistike Požega, Zapovjedništva za potporu od 13. do 17. studenog, provedena je obuka sigurne i terenske vožnje te uporabe vitla na lakim terenskim vozilima.

Ova obuka daje polaznicima pravu spoznaju o tome što znači zaustaviti vozilo u cestovnim uvjetima pri različitim brzinama i na podlogama različite kliznosti.

Simuliranjem kritičnih situacija u potpuno kontroliranim uvjetima polaznici uvježbavaju različite tehnike kočenja, uz i bez primjene ABS-a (sustav protiv blokiranja kotača) izbjegavajući pri tom prepreke, a zadržavajući upravljivost i nadzor nad vozilom.

Po riječima voditelja obuke natporučnika Josipa Rauchera, obuku je proveo iskusan i jedan od najboljih instruktorskih timova stožerni narednik Mario Samaržija (viši instruktor) i stožerni narednik Zoran Orolić (instruktor) na stazi za terensku vožnju logističkog vježbališta Glavica, te po šumskim i cestovnim putovima. Osam polaznika je osposobljeno za samostalno upravljanje terenskim vozilom u svim cestovnim i terenskim uvjetima.

Obuka sigurne i terenske vožnje | Foto: G. Mažar

 

Objava Obuka sigurne i terenske vožnje pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti