Obilježeno 100 godina potonuća austrougarskog bojnog broda "Szent István"

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2018/06/potonuce_a_u_bojnog_broda_szent_istvan_14062018_v.jpg
Foto: MORH

U Puli je u subotu, 9. lipnja 2018. godine u organizaciji mađarske nacionalne manjine održana svečanost obilježavanja 100-godišnjice potonuća austrougarskog bojnog broda "Szent István"

U Puli je u subotu, 9. lipnja 2018. godine u organizaciji mađarske nacionalne manjine održana svečanost obilježavanja 100-godišnjice potonuća austrougarskog bojnog broda "Szent István" kojoj su nazočili i predstavnici Ministarstva obrane RH i Oružanih snaga RH, predvođeni načelnikom Sektora za međunarodnu sigurnost i obrambenu suradnju brigadirom Tomislavom Galićem te posebnim savjetnikom umirovljenim generalom Matom Ostovićem.

Uz sudjelovanje veleposlanika Mađarske u Republici Hrvatskoj Jozsefa Magyara, predstavnika mađarskog Parlamenta, djelatnika Veleposlanstva Mađarske u Republici Hrvatskoj, Ministarstva obrane Mađarske, pripadnika Oružanih snaga Mađarske, kao i predstavnika mađarske nacionalne manjine u Puli, na Mornaričkom spomen groblju u Puli položeni su vijenci i upaljene svijeće na spomenik poginulim mađarskim mornarima u 1. svjetskom ratu. U nastavku programa predstavila su se kulturno umjetnička društva nacionalnih manjina koje žive u Republici Hrvatskoj.

Tom prigodom predstavnici MORH-a susreli su se i sa zapovjednikom mađarskog Vojnog muzeja dr. Kovacsom, a razgovaralo se o mađarskim iskustvima u radu tog muzeja u kontekstu inicijative za oživljavanje i izgradnju Hrvatskog vojnog muzeja.

Foto: MORH

Vijesti