Obilježena druga godišnjica smrti admirala Vida Stipetića

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/vid_stipetic_v-1.jpg

Na drugu godišnjicu smrti admirala Vida Stipetića, drugog zapovjednika Hrvatske ratne mornarice, izaslanstvo HRM-a sa obitelji Stipetić odalo mu je počast paljenjem svijeće i polaganjem vijenca na njegovu posljednjem počivalištu na mjesnom groblju u Dolu, na otoku Braču.

Admiral Vid Stipetić rođen je 1937. u Ogulinu. Godine 1959. završio je Vojnopomorsku akademiju u Divuljama, te Višu vojnopomorsku akademiju 1973. u Sankt Peterburgu (Rusija).

Bio je dragovoljac Domovinskog rata i pripadnik Oružanih snaga RH od 1991. U čin kontraadmirala promaknut je 1993., u čin viceadmirala 12. ožujka 1996., a u čin admirala 2002.

Iskustvom i znanjem dao je značajan doprinos razvoju Hrvatske ratne mornarice, a dužnost zapovjednika Hrvatske ratne mornarice obnašao je od 1996. do 2002., kada je umirovljen.


Admiral Stipetić odlikovan je Redom bana Jelačića, Redom hrvatskog pletera, Redom Nikole Šubića Zrinskog, Redom hrvatskog trolista, Redom kneza Domagoja s ogrlicom, Spomenicom Domovinskog rata, Spomenicom domovinske zahvalnosti te medaljom Oluja.



Vijesti