Obilježena 5. godišnjica smrti bivšeg ministra obrane Branka Vukelića

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2018/05/godisnjica_vukelic_03052018_v.jpg
Foto: OSRH / D. Miljković

5. godišnjica smrti bivšeg ministra obrane Branka Vukelića - izaslanstvo HKoV-a predvođeno brigadnim generalom Borisom Šerićem zajedno sa suprugom ministra Vukelića u četvrtak, 3. svibnja 2018. na mjesnom groblju u Vukmaniću pokraj Karlovca položilo je vijence i zapalilo svijeće na njegovom posljednjem počivalištu

Povodom obilježavanja 5. godišnjice smrti bivšeg ministra obrane Branka Vukelića izaslanstvo Hrvatske kopnene vojske Oružanih snaga RH predvođeno brigadnim generalom Borisom Šerićem zajedno sa suprugom ministra Vukelića u četvrtak, 3. svibnja 2018. na mjesnom groblju u Vukmaniću pokraj Karlovca položilo je vijence i zapalilo svijeće na njegovom posljednjem počivalištu.

Molitvu na grobu predvodio je policijski kapelan, vlč. Andrija Markač.

Branko Vukelić (Karlovac, 9. ožujka 1958. - Karlovac, 3. svibnja 2013.) bio je hrvatski političar i bivši ministar obrane u Vladi Republike Hrvatske. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu. Političku karijeru započeo je u Karlovcu, gdje je bio vijećnik u Gradskom vijeću, a potom i gradonačelnik Karlovca od 1997. do 2001. godine. Na parlamentarnim izborima 2003. godine bio je izabran u Hrvatski sabor, no zastupnički mandat je stavio u mirovanje jer je imenovan ministrom gospodarstva rada i poduzetništva. Dana 12. siječnja 2008. postao je ministar obrane, a na toj dužnosti ostao je do 29. prosinca 2010. godine. Nakon duge i teške bolesti preminuo je u rodnome gradu u 56. godini života.



Vijesti