Obilježena 32. obljetnica 91. krila HRZ-a

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2023/12/2023-12-21-hrz-1024x683.jpg
Obilježena 32. obljetnica 91. krila HRZ-a| Foto: HRZ

U vojarni “Pukovnik Marko Živković“ u Velikoj Gorici u četvrtak 21. prosinca 2023. godine obilježena je 32. obljetnica osnutka 91. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva

Uz zapovjednika 91. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadira Nikolu Mostarca i zapovjednike postrojbi 91. krila, obilježavanju je nazočio i zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec.

Uputivši čestitke u prigodi obljetnice zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec je poručio pripadnicima krila da pažljivo biraju svoje uzore jer iskreno domoljublje nema cijenu, da budu ustrajni jer je Hrvatsko ratno zrakoplovstvo veće od svakoga od nas pojedinačno i da čuvaju svoju zrakoplovnu obitelj, ali i svoju privatnu obitelj.

Zahvalio je na doprinosu stvaranja borbene komponente ratnog zrakoplovstva, kao i moderne i izuzetno sposobne helikopterske komponente, ali i stvaranja adekvatnih uvjeta za održavanje i čuvanje tehnike te život i rad svih sadašnjih i budućih pripadnika 91. krila. Na kraju je svim pripadnicima 91. krila i njihovim obiteljima zaželio najljepše želje povodom nadolazećih blagdana.

Zapovjednik 91. krila brigadir Nikola Mostarac podsjetio je na ključne događaje u proteklih 32 godine krila istaknuvši posebno doprinos djelatnika 91. krila u Domovinskom ratu, odnosno na Božić 1991. godine kada, je 91. krilo i osnovano pod imenom “91. zrakoplovna baza”.

Naglasio je kako biti pripadnik 91. krila ne znači isključivo odrađivanje određenog posla, nego živjeti zrakoplovstvo i napraviti sve što je potrebno za najbolji mogući rezultat.

Svim pripadnicima te njihovim bližnjima čestitao Dan 91. krila i poželio sve najbolje za Božić i Novu 2024. godinu.

Na kraju svečanosti, najzaslužnijim pripadnicima 91. krila uručena su promaknuća, pohvale, nagrade i priznanja.

Objava Obilježena 32. obljetnica 91. krila HRZ-a pojavila se prvi puta na MORH.Vijesti