Obilježena 23. obljetnica "Sokolova"

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/sokolovi_051023015_v.jpg
Foto: OSRH

U vojarni u Našicama, u ponedjeljak, 5. listopada 2015. godine, obilježena je 23. obljetnica ustrojavanja 5. gardijske brigade "Sokolovi" i Dan 1. mehanizirane bojne (mb) "Sokolovi" Gardijske oklopno - mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske (HKoV-a).

Tom prigodom, nazočnima su se obratili zapovjednik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade HKoV-a brigadir Denis Tretinjak i zapovjednik 1. mehanizirane bojne "Sokolovi" pukovnik Ivan Miloš. Osvrnuli su se na ratni put 5. gardijske brigade i njen doprinos u Domovinskom ratu.

Brigadir Denis Tretinjak istaknuo je kako „obilježavanje obljetnica legendarnih gardijskih brigada Hrvatske vojske, jest ukazati mladima na povijesne događaje stvaranja hrvatske države u Domovinskom ratu, te progonstva i stradanja koja su se dogodila i koja se ne smiju zaboraviti, kao niti jedan poginuli i nestali hrvatski vojnik. Isto tako, trebamo se okrenuti današnjim zadaćama u kojima se pripadnici 1.mb "Sokolovi" svakodnevno dokazuju u obučnim aktivnostima i vježbama, kao i NATO vođenim operacijama, istaknuo je brigadir Tretinjak.
 
Nakon svečanog postrojavanja održana su sportska natjecanja pripadnika Gardijske oklopno - mehanizirane brigade u malom nogometu, odbojci, stolnom tenisu te potezanju užeta.
 
U sklopu obilježavanja 23. obljetnice "Sokolova", u subotu 3. listopada 2015. predstavnici 1. mehanizirane bojne "Sokolovi" Gombr-e položili su vijenac na spomen obilježje poginulim pripadnicima 5. gardijske brigade u vojarni "Bosut" u Vinkovcima.



Vijesti