Obilježen Dan Središta za obuku i doktrinu logistike Požega

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/11/pz_10102017_v.jpg
Foto: MORH/ J. Kopi
Svečanim postrojavanjem u vojarni 123. brigade Hrvatske vojske u Požegi u utorak, 10. listopada 2017., obilježena je dvanaesta obljetnica Središta za obuku i doktrinu logistike, a tim su povodom uručena odličja, nagrade i pohvale pripadnicima Središta.
Zapovjednik Središta pukovnik Mato Tomašević, obraćajući se nazočnima, istaknuo je kako daljnjim razvojem kroz proces opremanja i unapređenja obuke, a uz pomoć Zapovjedništva za potporu, imaju cilj da Središte preraste u centar izvrsnosti regionalnog karaktera. "Sve što smo postigli zasluga je djelatnika ovog središta, većinom pripadnika slavne 123. brigade HV-a, koji su bili sudionici zbivanja otprije 26 godina“, poručio je pukovnik Tomašević, prisjetivši se ključnih događaja koji su prethodili proglašenju hrvatske neovisnosti. Čestitao je Dan neovisnosti RH i dvanaestu obljetnicu Središta za obuku i doktrinu logistike, napose odlikovanima, nagrađenima i pohvaljenima, čiji je rad prepoznat i kvalitetno vrednovan.
Svečanosti je nazočio i zamjenik zapovjednika Zapovjedništva za potporu brigadir Željko Dadić, koji je tom prigodom istaknuo: "Usprkos sve većim i složenijim zahtjevima vojnog sustava, organizacijskim i drugim mjerama, radom i zalaganjem djelatnika ovo Središte uspješno provodi planirane aktivnosti te izvršava sve zadaće."

Brigadir Dadić i pukovnik Tomašević položili su vijenac i zapalili svijeću kod spomen obilježja 123. brigade HV-a, a misu za poginule, nestale i umrle branitelje i pripadnike OSRH-a predvodio je vlč. Željko Volarić, kapelan Vojne kapelanije "Sveti Ivan Krstitelj".

U Središtu za obuku i doktrinu logistike Požega od osnutka do danas kroz proces obuke i školovanja osposobljeno je više od 13000 pripadnika OSRH-a, kao i pripadnika stranih oružanih snaga iz Crne Gore, Litve, Mađarske, Makedonije i Slovenije. Surađuju i s drugim ministarstvima u Republici Hrvatskoj te se u Središtu obučavaju i pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova.


Vijesti