Obilježena 19. obljetnica pogibije zrakoplovaca u Sinju

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/sinj_26012011_v.jpg

U Sinju je u srijedu, 26. siječnja, obilježena 19. obljetnica pogibije hrvatskih branitelja - Branka Fridela, Borisa Kekeza, Davora Šabića, Mladena Škalica i Bojana Vojvode, pripadnika Samostalnog zrakoplovnog odjeljenja Split koji su tragično poginuli u padu zrakoplova AN 2 u naselju Šimci u Sinju 26. siječnja 1992. godine.

U nazočnosti obitelji poginulih branitelja, ratnih prijatelja i zapovjednika, postrojbi 93. zrakoplovne baze HRZ-a i PZO-a i Gardijske motorizirane brigade HKoV-a, te izaslanstava Splitsko-dalmatinske županije, gradova Sinja i Splita, predstavnika MUP-a i udruga iz Domovinskog rata Splitsko-dalmatinske županije i grada Sinja položeni su vijenci i zapaljene svijeće ispred spomen obilježja „Slomljeno krilo“ u Šimcima. Ispred 93. zrakoplovne baze HRZ-a i PZO-a počast poginulim zrakoplovcima je odao zapovjednik Eskadrile transportnih helikoptera bojnik Tomislav Pušnik. Svetu misu zadušnicu za poginule zrakoplovce u Svetištu Čudotvorne Gospe sinjske  služio je župnik fra Nikica Ajdučić.

Poginuli branitelji bili su pripadnici Samostalnog zrakoplovnog odjeljenja Split osnovanog 17. listopada 1990. godine na športskom aerodromu Sinj od članova aeroklubova Sinj i Split.

 

 



Vijesti