Obilježena 16. obljetnica HVU

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/hvu_v.jpg

Dana 20. prosinca 2007. u časničkom domu zagrebačke vojarne "Petar Zrinski" održano je svečano obilježavanje 16. obljetnice Hrvatskog vojnog učilišta. Skupu je nazočio zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta general bojnik Mirko Šundov skupa s djelatnici učilišta kao i mnogim uzvanicima i gostima iz Ministarstva obrane te OS RH.
U ime ministarstva obrane skupu se obratio državni tajnik Mate Raboteg, koji se uz čestitke osvrnuo i na faze razvoja HVU-a u proteklom razdoblju, te iskazao zadovoljstvo ostvarenim zadaćama u skladu s potrebama OS RH.


Zapovjednik HVU-a u ustroju, general bojnik Mirko Šundov, podsjetio je nazočne na sve prijelazne faze preustroja, predstavio ostvarene programe izobrazbe kao i projekte, te zahvalio i čestitao svim bivšim i sadašnjim djelatnicima dan HVU-a koji su svojim djelovanjem doprinjeli razvoju hrvatske vojne izobrazbe.
Nakon objave promaknuća i dodjele nagrada, u kulturno umjetničkom dijelu nastupili su kadeti te u pratnji vojnog orkestra HV otplesali bečki valcer, a nazočne posebno oduševili plesom na taktove "Jelačić marša", kojim će se prvi put u povijesti OS RH predstaviti na Balu kadeta u Republici Austriji, u Beču, sljedeći mjesec. U programu su sudjelovali i profesionalni plesni par Ksenija i Nicholas Qesnot te zavidnom izvedbom pokazali vrhunske plesne vještine čime su opravdali status plesnih mentora kadeta.

Vijesti