Obilježen dan tenkovske bojne Kune

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/kuna_27042012_v.jpg

Na Vojnom poligonu "Gašinci" 27. travnja 2012. godine obilježen je Dan Tenkovske bojne "Kune" Gardijske oklopno-mehanizirane brigade HKoV-a, a koji se obilježava na godišnjicu ustrojavanja 3. gardijske brigade "Kune".


Tom prigodom su se nazočnim pripadnicima bojne i Stožera zapovjedništva brigade obratili načelnik Stožera Gardijske oklopno-mehanizirane brigade HKoV-a pukovnik Denis Tretinjak i zapovjednik Tenkovske bojne "Kune" bojnik Drago Ilić koji su istaknuli izniman ratni put 3.gbr "Kune" i njen doprinos u Domovinskom ratu.

Pukovnik Tretinjak osvrnuo se na sadašnje i buduće zadaće bojne i brigade koje se provode u drugačijim okolnostima i često u međunarodnom okruženju, što od pripadnika postrojbe iziskuje neprestano usvajanje novih znanja i standarda kako bi odgovorili modernim izazovima i bili sposobni djelovati kao dio multinacionalnih snaga.

U prigodi obilježavanja Dana bojne u vojničke činove promaknuta su 4 pripadnika "Kuna", te su  4 pripadnika pohvaljena. Nakon svečanog postrojavanja održana su natjecanja u malom nogometu, te commando hodnji.



Vijesti