Obilježen Dan Kapelanije u vojarni "Zemunik"

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/zemunik_misa_29092009_1_v.jpg

U vojarni "Zemunik" kod Zadra svečanim euharistijskim slavljem u utorak, 29. rujna obilježen je Dan Kapelanije i zaštitnika Svetog  Gabrijela Arkanđela. Misno slavlje predvodio je vikar za pastoral Vojnog Ordinarijata fra Ivan Nimac u suslavlju s mjesnim kapelanom o. Ivicom Topalovićem te više svećenika Zadarske nadbiskupije u nazočnosti mnogih pripadnika postrojbi OS RH Vojarne u Zemuniku.


Čestitajući blagdan navjestitelja Radosne vijesti, fra Nimac u propovijedi je okupljenim vjernicima poručio kako je duhovnost čovjeku današnjice više nego potrebna, jer kroz življenje duhovnosti čovjek se približava Istini. U tom traganju nebeski anđeli "nam pomažu još iz djetinjstva u sročenim molitvama susretanje s Istinom, kao izvorom snage i najsnažnijim osloncem života." Nasuprot Istini, fra Nimac je naglasio kako  "laž razara cijelo čovjekovo biće", te jasno poručio kako put Spasenja čovjeka  vodi jedino ako je prožet Istinom i svjedočenjem vjere u Boga.
Misnim pjevanjem program su upotpunili župni zbor Svetog Roka iz Bibinja, a kraćim koncertom i klapa 93. zrakoplovne baze "Sveti Gabrijel".

 



Vijesti