NATO tečaj za naučene lekcije u Zemuniku

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/nl_4_14092010_v.jpg

U vojarni "Zemunik" od 14. do 17. rujna 2010. održava se NATO tečaj za stožerne časnike za naučene lekcije na kojem sudjeluju predstavnici GS OS RH, HKoV-a, HRZ i PZO-a, HRM-a, HVU-a, ZzP-a i pristožernih postrojbi GS OS RH.


Ciljevi tečaja su obuka osoblja za upravljanje procesima u području naučenih lekcija kao dio Projekta uspostave sustava naučenih lekcija u OS RH. Tečaj provodi čelnik Mobilnog tima za obuku (MTT-Mobile Training Team) iz sastava NATO-ACT kapetan fregate Michael T. Hallett u suradnji s hrvatskim timom časnika osposobljenim za provedbu tečaja naučenih lekcija u postrojbama OS RH.

Obuka se provodi na dvije razine, na način da u prvoj razini polaznici izučavaju provedbu standardnog NATO tečaja za stožerne časnike za naučene lekcije, a na drugoj razini prolaze obuku po vođenju i upravljanju standardnim NATO tečajem.
Tečaj je otvorio časnik za združenu doktrinu Uprave za operativne poslove i obuku GS OS RH brigadir Zvonko Brigljević, a polaznicima tečaja prigodno se obratio načelnik stožera 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO brigadir Darko Brajković.



Vijesti