Natječaj Europske obrambene agencije

Europska obrambena agencija (EDA), u uskoj suradnji s ministarstvima obrane zemalja članica, raspisuje natječaj za tehnološke projekte dvojne namjene koji bi se financirali iz europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Natječaj je otvoren od 28. veljače 2015. do 30. travnja 2015. godine.

Cilj ovog natječaja je identifikacija i odabir visokokvalitetnih projekata u području istraživanja i tehnologija, odnosno jačanje konkurentnosti malih i srednjih poduzeća (SME) korištenjem europskih strukturnih i investicijskih fondova. Dvojna namjena, prema definiciji Europske komisije, podrazumijeva tehnologije i robe koje mogu biti korištene u civilne i vojne svrhe.

Identificirani i vrednovani, najbolji odabrani projekti dobit će tehničku potporu koju osigurava međunarodna konzultantska tvrtka. Ova usluga, koju pružaju ekspertni poznavatelji europskih financijskih instrumenata, omogućuje nositeljima projekata unapređenje njihove kvalitete i osigurava da bude sukladan s pravilima i prioritetima financiranja iz europskih strukturnih i investicijskih fondova.
Ministarstvo obrane nositelj je distribucije natječajne dokumentacije, prikupljanja prijedloga projekata  i upućivanje odabranih prijedloga u EDA na konačni odabir. U skladu s navedenim, Ministarstvo obrane distribuiralo je natječajnu dokumentaciju subjektima u Republici Hrvatskoj, kao što su fakulteti, znanstvene institucije, poduzeća i drugi.

Zahtjevi za dodatnim informacijama, objašnjenjima ili dostavom natječajne dokumentacije mogu se uputiti na email adresu esif@morh.hr .

Vijesti