Nastupni posjet vojnog izaslanika Bosne i Hercegovine na HVU

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/06/hvu_viz_bih_nastupni_posjet_10062019_v.jpg
Foto: HVU / sžn D. Volarić

Zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ general-bojnik Mate Pađen primio je u utorak, 11. lipnja 2019. u nastupni posjet vojnog izaslanika Bosne i Hercegovine brigadira Matu Đukića.

General Pađen čestitao je vojnom izaslaniku na imenovanju i naglasio odlične bilateralne odnose dviju zemalja, koji se posebno očituju suradnjom na polju izobrazbe.

Brigadir Đukić zahvalio je na srdačnoj dobrodošlici i istaknuo kako će se zajednička suradnja i dalje nastaviti na najvišem nivou. Također je naglasio da će slijediti smjernice svog prethodnika i dati svoj doprinos u jačanju bilateralne suradnje.

Prigodom posjete Učilištu brigadir Đukić sastao se i s pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine koji se školuju na HVU. Trenutno se na školovanju nalazi 32 pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, od kojih je 21 na preddiplomskim sveučilišnim studijima Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje, jedan na Visoko dočasničkoj izobrazbi, jedan na Naprednoj dočasničkoj izobrazbi,  sedam na Zapovjedno stožernoj školi te dvoje polaznika Ratne škole.



Vijesti