U galeriji MORH-a "Zvonimir" 2. veljače 2009. otvorenje izložbe "ZRAK"

U galeriji MORH-a "Zvonimir", Bauerova 33, u ponedjeljak 2. veljače 2009. u 19 sati bit će otvorenje skupne izložbe pod nazivom "ZRAK", organizirane u suradnji s galerijom Fonticus iz Grožnjana.


Na ovom selektiranom, kolektivnom, tematskom likovnom projektu autora Eugena Borkovskog izlaže 22 umjetnika okupljenih oko likovnog života Grožnjana (jedinoga grada umjetnika u Hrvatskoj), među kojima: Marta i Simon Pavlinc, Mirna Arsovska, Anne Hausner, Lovorka Lukani, Iztok Šoštarec, Mirko Werner Főlkl, Elvis Berton, Vedran Burul, Slađan Dragojević, Slavica i Milan Marin, Iva Gobić, Melita Falamić, Krešimir Sokol i dr.

Likovni projekt ZRAK realiziran je i predstavljen u galeriji Fonticus u drugoj polovini 2008. godine. Ovim predstavljanjem u Zagrebu nastoji se na upoznavanju i zbližavanju Istre i glavnog grada, a projekt time postaje dostupan širem krugu publike i kritike. Želja je autora predstaviti ga u još nekoliko hrvatskih gradova, poslije Zagreba.

Na otvorenju će Žak Valenta izvesti svoj plesni performance "BODYAIR", a Eugen Borkovsky će predstaviti dva projekta iz serije "Elementi": VODA, KOVINA.

Izložba se može razgledati zaključno do 18. veljače 2009. u radno vrijeme galerije Zvonimir: ponedeljak – petak od 11 do 18 sati, subotom od 10 do 12 sati, nedjeljom i blagdanom zatvoreno.

Ulaz slobodan.

Najave