Nagrađena dva filma snimljena u produkciji MORH-a i Hrvatske televizije na međunarodnom filmskom festivalu „Vojska i narod“

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/bracciano_v.jpg

Na 18. međunarodnom filmskom festivalu „Vojska i narod“, održanom u talijanskom gradu Braccianu od 12. do 17. studenoga, u konkurenciji više od 70 filmova iz 24 zemlje svijeta nagrađena su dva filma snimljena u produkciji Ministarstva obrane RH i Hrvatske televizije.

Trominutni film „Bombardiranje Zadra 1991“ kojega su režirali Miljenko Dujela, redatelj talijanske televizije RAI, i pukovnik Ivica Matešić, hrvatski vojni izaslanik u Italiji, sadrži autentične snimke bombardiranja Zadra iz listopada 1991., a nastao je povodom prošlogodišnjeg obilježavanja Dana OSRH-a u Italiji. Na festivalu dokumentarnog filma s vojnom tematikom osvojio je posebno priznanje u kategoriji povijesti, dok je posebno priznanje Festivala osvojio film novinara HTV-a Vladimira Brnardića „Nebeski vitezovi slavonske ravni“ o nastanku i djelovanju Samostalnog zrakoplovnog voda Osijek u jesen 1991.

Vijesti