Na Tuškancu natjecanje “Izazov tjelesne spremnosti – Viribus unitis”

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/11/viribus_unitis_19_n.jpg

Sportsko natjecanje "Viribus unitis" postalo je najveće međunarodno sportsko natjecanje u Hrvatskoj vojsci

U sportskoj dvorani vojarne “1. hrvatski gardijski zbor” na Tuškancu u Zagrebu u četvrtak i petak, 21. i 22. studenog 2019. godine održat će se 5. natjecanje pod nazivom “Izazov tjelesne spremnosti – Viribus unitis”.

U natjecanju će sudjelovati pripadnice i pripadnici Hrvatske vojske, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministartva pravosuđa, Hrvatske gorske službe spašavanje i Hrvatske vatrogasne zajednice, a po prvi put na natjecanju će sudjelovati i pripadnici oružanih snaga zemalja članica NATO-a čime je natjecanje postalo najveće međunarodno sportsko natjecanje u Hrvatskoj vojsci.

Cilj natjecanja je promicanje zdravog načina života i sportskih aktivnosti, podizanje borbene spremnosti te poticanje zdravog natjecateljskog duha.

Natjecanje se organizira u znak sjećanja na časničkog namjesnika Antu Malića, koji je poginuo 26. lipnja 1995. u 22. godini života tijekom operacije Skok-2. Malić je bio pripadnik 1. hrvatskog gardijskog zdruga, veliki poznavatelj i ljubitelj borilačkih vještina i vježbi snage, brzine, izdržljivosti i eksplozivnosti koje je neumorno trenirao, promovirao i uvodio u Hrvatsku vojsku.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da dođu u četvrtak, 21. studenog 2019. u sportsku dvoranu vojarne “1. hrvatski gardijski zbor” u Zagrebu, najkasnije do 7.45 sati, te da svoj dolazak najave na e-mail infor@morh.hr, do srijede, 20. studenog 2019. do 19.00 sati.

Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija, broj osobne ili novinarske iskaznice te broj mobitela.

Objava Na Tuškancu natjecanje “Izazov tjelesne spremnosti – Viribus unitis” pojavila se prvi puta na MORH.



Najave