Na Sajmu stipendija MORH predstavio programe stipendiranja studenata

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/sajam_stipendija_21102009_v.jpg

Na tradicionalnom petom, jednodnevnom Sajmu stipendija koji je održan u srijedu, 21. listopada, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, Ministarstvo obrane RH na izložbenom štandu predstavilo je programe stipendiranja studenata prediplomskih i diplomskih studija u RH.

Na ovogodišnjem Sajmu sudjelovalo je oko 40 hrvatskih i inozemnih institucija, a predstavljeno je 70 programa, te više od 4000 stipendija i drugih oblika financijske potpore, od kojih je oko 800 za studij u inozemstvu. 

Sajam stipendija je organizirao Institut za razvoj obrazovanja organizira s ciljem popularizacije i promicanja uloge stipendija u povećanju pristupa visokom obrazovanju.

Djelatnici Službe za odnose s javnošću i informiranje MORH-a i stipendisti OS RH Kadeti dijelili su letke i brošure o civilno-vojnom programu programu stipendiranja "Kadet" i stipendiranju studenata viših godina prediplomskih i diplomskih studija, upoznali su potencijalne stipendiste s mogućnostima stipendiranja, odgovarali na upite posjetitelja s kojima su podijelili i svoja iskustva. 

Otvorenju Sajma stipendija nazočili su i djelatnici Odjela za odabir i promidžbu Središnjice za upravljanjem osobljem koji su održli prezentaciju o stipendiranju studenata MORH-a.

Za posjetitelje Sajma organizirani su i popratni programi s predavanjima, te okrugli stolovi, a  najveća pozornost posvećena je potrebi ukidanja oporezivanja stipendija, te povećanju mobilnosti hrvatskih studenata, kao jednom od zahtjeva europskih programa u visokom obrazovanju.



Vijesti