Na požarište kod Knina upućene nove snage

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/08/pozar_mokro_polje_hrz_20190820_0001-1024x683.jpg
Foto: HRZ / M. Karačić

Zračne snage i danas sa sedam protupožarnih aviona gase požarište na brdu Kom pokraj Mokrog Polja kod Knina

Dva Canadaira CL-415 i jedan Airtractor AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH dodatno su upućeni u utorak, 27. kolovoza 2019. godine u popodnevnim satima u akciju gašenja požara pokraj mjesta Mokro Polje kod Knina u Šibensko-kninskoj županiji te je i danas na požarištu angažirano ukupno sedam protupožarnih aviona.

Kapetan posade Canadaira i zamjenik zapovjednika Protupožarne eskadrile bojnik Darko Kučej koji je sudjelovao u gašenju požara rekao je kako je riječ o požarištu koje je još aktivno u zapadnom dijelu brda Kom.

„Vjetar cijeli dan razbuktava pojedine dijelove vatrene fronte koja je dugačko oko kilometar i pol, a zbog nepristupačnosti terena zemaljske snage ne uspijevaju doći do svake vatrene točke. Uz to, površina je zagrijanija nego jutros te je učinak gašenja manji, a to znači umjesto jedne vodene bombe za bolju efikasnost sada su potrebne dvije. Ostajemo do mraka i učinit ćemo sve kako bi požar bio pod nadzorom“, iznio je bojnik Kučej.

Objava Na požarište kod Knina upućene nove snage pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti