Na požar kod Omiša upućene dodatne zračne snage

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/slano_26072016-2_v.jpg
Foto: HRZ i PZO

Tri dodatna protupožarna aviona  Airtractor  AT-802 su danas, u utorak, 26. srpnja 2016.u prijepodnevnim satima upućuna na lokaciju Staro selo Jesenice kod Omiša u Splitsko-dalmatinskoj županiji, gdje požare već gase i tri Canadaira.

Prema riječima pilota Airtractora bojnika Milana Došena Airtarctori su bili uspješni u gašenju požara Slano u Dubrovačko-neretvanskoj županiji gdje su požare gasili oko dva sata, pri čemu su izbacili 40 vodenih bombi, odnosno oko 120 tona vode, a nakon punjenja gorivom kreću prema požarištu kod Omiša.

Nakon gašenja požara Plišivica-Zelovo u Cetinskoj krajini u Splitsko-dalmatinskoj županiji Airtractor se također preusmjerava na požarište kod Omiša.

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) cijelo prijepodne sudjeluju u gašenju požara s ukupno šest protupožarnih aviona.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (20. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 34 požarišta (11 u Šibensko-kninskoj, po 8 u Dubrovačko-neretvanskoj i Splitsko-dalmatinskoj i 7 u Zadarskoj županiji).



Vijesti