Mogućnosti hrvatskih proizvođača hrane u potpori UN mirovnih misija

Nakon što je ovaj tjedan održana prezentacija "Kako poslovati s UN-om za predstavnike hrvatskih tvrtki" te slijedom održanog sastanka između direktora za nabavu Ujedinjenih naroda (UN) Dimitri Dovgopolya i ministra obrane Davora Božinovića, UN Služba za nabavu, pozvala je ovaj tjedan hrvatske proizvođače hrane životinjskog porijekla da se uključe u mogućnosti isporuke njihovih proizvoda za potrebe mirovnih misija UN-a.

Također, iz UN-a su i putem vojnog savjetnika Republike Hrvatske u Stalnoj misiji RH pri UN-u dostavili informaciju o standardima koje hrana treba ispunjavati kako bi se njom mogle opskrbljivati mirovne misije UN-a diljem svijeta. Istodobno su i uputili poziv svim proizvođačima hrane da do 20. listopada 2011. dostave svoje mišljenje, prijedloge ili komentare na nove standarde za hranu koje je UN objavio.

U svrhu daljnje potpore hrvatskih proizvođača i njihovih mogućnosti da sudjeluju u opskrbljivanju mirovnih misija UN-a, Ministarstvo obrane objavilo je na svojim internet stranicama održane prezentacije 'Kako poslovati s UN-om', te "Kako se dobavljači mogu registrirati za poslovanje s UN-om", link na UN-ovu Službu za nabavu ( http://www.un.org/depts/ptd/ ) te link na informaciju o novim standardima koje hrana kojom se opskrbljuju mirovne misije UN-a treba udovoljavati ( http://www.un.org/depts/ptd/food_standards.htm).



Priopćenja