Ministri Božinović i Store o suradnji Republike Hrvatske i Kraljevine Norveške

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/mvp-hr-n_20042011_v.jpg

Ministar obrane Davor Božinović sastao se danas, u srijedu, 20. travnja 2011. s ministrom vanjskih poslova Kraljevine Norveške Jonasom Gahrom Storeom u okviru njegovog radnog posjeta Republici Hrvatskoj.

Ministri Božinović i Store razgovarali su o bilateralnoj suradnji Hrvatske i Norveške s posebnim osvrtom na obrambenu suradnju dviju zemalja, o angažmanu Hrvatske i Norveške u mirovnim misijama, te o suradnji u okviru NATO-a. Također bilo je govora o implementaciji strateškog koncepta NATO-a koji je usvojen u Lisabonu prošle godine.

Ministar vanjskih poslova Kraljevine Norveške Store je istaknuo kako izražava posebno poštovanje prema Hrvatskoj koja je u kratkom razdoblju od primateljice mirovnih snaga na svom području postala davateljica snaga sigurnosti u svijetu. Pritom je naglasio kako je Hrvatska u tom smislu za Norvešku uspješna priča, no Kraljevina Norveška zainteresirana za daljnju stabilizaciju stanja u regiji jugoistočne Europe.

Ministar obrane Božinović istaknuo je značajni angažman pripadnika Oružanih snaga RH u međunarodnim misijama - kako u misiji ISAF, tako i u ostalim UN i EU mirovnim misijama. Pri tom je posebno naglasio napore Oružanih snaga RH na obučnim i mentorskim aktivnostima u Afganistanu, kao i vodeću ulogu Republike Hrvatske u osnivanju škole Vojne policije u toj zemlji.

Ministri su izrazili uvjerenje kako će se dobra suradnja dviju zemalja nastaviti i u narednom razdoblju na različitim projektima, uključujući i područje obrane i sigurnosti.

    Božinović i Store o suradnji RH i Kraljevine Norveške

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/mvp-norveke-u-morh-u/mvp-hr-n_20042011_01.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/mvp-norveke-u-morh-u/mvp-hr-n_20042011_02.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/mvp-norveke-u-morh-u/mvp-hr-n_20042011_03.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/mvp-norveke-u-morh-u/mvp-hr-n_20042011_04.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/mvp-norveke-u-morh-u/mvp-hr-n_20042011_05.jpg


Priopćenja