Ministar Vukelić sa zastupnicima američkog Senata

Ministar obrane Branko Vukelić i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sudjelovali su u ponedjeljak, 15. veljače 2010. godine, na radnom ručku sa zastupnicima Senata Sjedinjenih Američkih Država Jeanneom Shaheenom i Georgeom Voinovichem te veleposlanikom Sjedinjenih Američkih Država u RH Jamesom Foleyem.

Tijekom susreta razmijenjena su mišljenja o aktualnom stanju bilateralnih odnosa Republike Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država, o suradnji dviju država u mirovnim misijama Ujedinjenih naroda i u misiji ISAF u Afganistanu te o trenutačnoj političko-sigurnosnoj situaciji u regiji jugoistočne Europe.
Ministri Vukelić i Jandroković zahvalili su se senatorima Shaheenu i Voinovichu na pomoći pruženoj Republici Hrvatskoj tijekom pregovaranja za članstvo u Sjevernoatlantskom savezu te na potpori na putu prema punopravnom članstvu u Europskoj uniji.
Tijekom razgovora o stanju u regiji jugoistočne Europe, napomenuli su kako se Republika Hrvatska, kao predvodnik i zemlja model u regiji, zalaže za daljnje jačanje odnosa sa susjedinim državama te davanje aktivnog doprinosa regionalnoj suradnji, uz pružanje snažne potpore integraciji zemalja jugoistočne Europe u Europsku uniju i NATO.Vijesti