Ministar Vukelić razgovarao s pomoćnikom glavnog tajnika NATO-a za obrambene investicije Floryem

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/flory_03032010v.jpg

Ministar obrane Branko Vukelić susreo se danas, 3. ožujka 2010. godine, s Peterom Floryem, pomoćnikom glavnog tajnika NATO-a za obrambene investicije koji boravi u Hrvatskoj u sklopu Regionalne konferencije o nabavi koja se održava u Zagrebu u organizaciji Savezničkog zapovjedništva za transformaciju i Ministarstva obrane RH.

Vukelić i Flory razgovarali su o pitanjima vezanim uz proces integriranja hrvatskog obrambenog sustava u NATO pri čemu je pomoćnik Glavnog tajnika pohvalio aktivnu ulogu i doprinos Republike Hrvatske kao nove članice Saveza, te uravnoteženost obrambenih planova vezanih uz razvoj sposobnosti OS RH, posebice u uvjetima financijske krize. Razgovori su obuhvatili i pitanja sudjelovanja hrvatskih postrojbi u operacijama, upravljanja obrambenim resursima i razvoja obrambenih sposobnosti kroz multinacionalne inicijative, transformacije NATO-a i razvoja novog Strateškog koncepta, sudjelovanja u  operacijama i pitanja transfera savezničke ekpertize i iskustava posebice sa područja opremanja i upravljanja resursima.
Uz ministra obrane Vukelića, na sastanku su sudjelovali i državni tajnik Mate Raboteg te načelnik Službe za NATO i PfP Zoran Drča.

 



Priopćenja