Ministar Vukelić primio predstavnike Kluba vojnih izaslanika

Ministar obrane Branko Vukelić primio je u petak, 29. kolovoza 2008. godine izaslanstvo Kluba vojnih izaslanika akreditiranih u RH koje su predstavljali dosadašnji doajen Kluba general pukovnik Dragan Andreski (Makedonija), novi doajen pukovnik Burkhard Michael Kuehnapfel (Njemačka) te zamjenik doajena brigadni general Bojan Šuligoj (Slovenija).


Na sastanku je istaknuto obostrano zadovoljstvo dosadašnjom dobrom suradnjom MORH-a i Kluba vojnih izaslanika u RH, a na prijedlog ministra Vukelića ta će se suradnja i intenzivirati, posebice u razdoblju do ulaska RH u punopravno članstvo NATO-a.
Predstavnici Kluba vojnih izaslanika u tom su smislu izrazili svoju spremnost za stručnu pomoć po svim pitanjima od interesa za MORH. Na sastanku je bio nazočan i ravnatelj Uprave za obrambenu politiku Pjer Šimunović koji se zahvalio predstavnicima Kluba na dosadašnjoj stručnoj suradnji ali i za njihov humanitarni rad u RH.
Trenutno u RH 32 zemlje imaju akreditirane svoje vojne izaslanike, a vojno-diplomatski zbor čini ukupno 38 članova akreditiranih pri MORH-u.


Priopćenja