Ministar Vukelić potpisao ugovor o nabavi nove jurišne puške

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/ugovor_vhs_v.jpg

Ministar obrane RH Branko Vukelić i direktor tvrtke HS Produkt Željko Pavlin potpisali su danas, 15. svibnja, u prostorijama Zapovjedništva HKoV-a u Karlovcu Okvirni sporazum o nabavi jurišne puške VHS za potrebe opremanja Oružanih snaga RH, kao i Ugovor koji se odnosi na prvu fazu tog opremanja.

Uz ministra obrane Branka Vukelića, potpisivanju Ugovora nazočili su i državni tajnik MORH-a Željko Goršić, načelnik GS OS RH general zbora Josip Lucić, načelnik Uprave za materijalne resurse Darko Polanec, zapovjednik HKoV-a general pukovnik Mladen Kruljac, suvlasnici HS Produkta Ivan Žapčić i Marko Vuković, te ostali predstavnici MORH-a, OS RH i tvrtke HS Produkt.
Potpisivanje je uslijedilo nedugo nakon uspješnog testiranja puške po standardima NATO-a od strane zajedničke komisije sastavljane od stručnjaka iz OS RH i HS Produkta.

Temeljem prvog Ugovora OS RH će do kraja tekuće godine preuzeti 1000 kompleta jurišne puške VHS po cijeni od 10 700 kuna (uključujući i PDV) po kompletu. Uz pušku, koja ima dvije inačice (kratka i duga cijev) komplet uključuje i 7 spremnika, remen, pribor za čišćenje, te upute za uporabu.

Potpisan je i Okvirni sporazum temeljem kojeg se stvaraju preduvjeti za moguće daljnje narudžbe u naredne četiri godine. Procjenjuje se kako bi za kompletnu opremu svih pripadnika OS RH i pričuvu u narednim godinama moglo biti isporučeno do 20 000 primjeraka jurišne puške, a tvrtka HS Produkt i MORH će i dalje zajednički raditi na njenom razvoju. Daljnji Ugovori će se potpisivati ovisno o potrebama, zahtjevima i financijskim mogućnostima MORH-a.

Potpisivanje Sporazuma i Ugovora ministar Vukelić je nazvao velikim događajem ne samo za MORH i HS Produkt, te grad Karlovac i županiju, nego i za cijelu Hrvatsku. „Ugovori su još jedan korak prema ostvarenju ideje da osobna oprema hrvatskog vojnika bude najkvalitetniji, najsuvremeniji i hrvatski proizvod“, ustvrdio je ministar Vukelić.

 



Priopćenja