Ministar obrane Damir Krstičević na obljetnici u Imotskom

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/imotski_02082017-1_v.jpg
Foto: Ured Predsjednice RH/ T. Bušljeta

Predsjednica RH i vrhovna zapovjednica OS RH Kolinda Grabar-Kitarović, izaslanik Predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov sa suradnicima prisustvovali su danas, u srijedu, 2. kolovoza 2017., obilježavanju Dana grada Imotskog i 300. obljetnice oslobođenja Imotskoga i Imotske krajine od Osmanlija.

Predsjednica Grabar-Kitarović i ministar Krstičević položili su zajednički vijenac na spomen obilježju na Topani u Imotskom za sve poginule i umrle hrvatske branitelje.

U svom obraćanju ministar Krstičević istaknuo je značaj obilježavanja ovog povijesnog dana oslobođenja Imotske krajine od Osmanlija kao simbola na ponosni narod ovog kraja koji se uvijek časno i sa srcem borio za Domovinu, kako prije 300 godina tako i tijekom pobjedničkog i oslobodilačkog Domovinskog rata. U tom kontekstu ministar je spomenuo i predstojeće obilježavanje 22. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“ te zahvalio svim sudionicima, a posebno prisutnim pripadnicima treće bojne Četvrte gardijske brigade, pripadnicima 115. Imotske brigade i cijeloj Imotskoj krajini na ogromnom doprinosu u obrani i oslobađanju teritorija Hrvatske. "Zajedno smo izgradili suvremenu, opremljenu, obučenu i moćnu pobjedničku Hrvatsku vojsku" rekao je ministar i istaknuo kako će Vlada Republike Hrvatske podržati sve projekte koji će osigurati napredak u Imotskom kraju. "Imoćani su pametni i sposobni ljudi, dokazani u svijetu. Osmislite i pokrenite konkretne projekte razvitka ovoga hrvatskog kraja. Projekte potpore razvoja turističkih kapaciteta, poljoprivrede, obiteljskih gospodarstava, obrta, malih i srednjih poduzeća, a hrvatska Vlada će vam dati konkretnu potporu i zajedno ih s vama realizirati" zaključio je ministar Krstičević.

U sklopu programa obilježavanja Dana grada Imotskog, prvi puta je u Imotskom nastupila i akro grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane „Krila Oluje“, koja je izvela program u formaciji četiri aviona Pilatus PC-9M. Ovo je bio je sveukupno 156. nastup "Krila Oluje". Također, tom prigodom organiziran je bio i prigodni taktičko-tehnički zbor Oružanih snaga RH na kojem su posjetitelji imali prigodu razgledati dio naoružanja i vojne opreme koja se koristi u OS RH, a o mogućnostima ostvarenja karijere u Oružanim snagama RH zainteresirani su se mogli informirati na promidžbenom štandu MORH-a.

    Ministar obrane Damir Krstičević na obljetnici u Imotskom

    Foto: Ured Predsjednice RH/ T. Bušljeta

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-obrane-damir-krsticevic-na-obljetnici-u-imotskom/imotski_020817_1.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-obrane-damir-krsticevic-na-obljetnici-u-imotskom/imotski_020817_2.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-obrane-damir-krsticevic-na-obljetnici-u-imotskom/imotski_020817_3.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-obrane-damir-krsticevic-na-obljetnici-u-imotskom/imotski_020817_4.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-obrane-damir-krsticevic-na-obljetnici-u-imotskom/imotski_020817_5.jpg


Vijesti