Ministar Krstičević s pripadnikom HV-a Tonijem Ćatipovićem

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2018/12/toni_catipovic_28112018_v.jpg
Foto: MORH / J. Kopi

Toni Ćatipović je pripadnik bojne Pauci i aktualni prvak Europe u kickboxingu po K1 pravilima do 91 kilograma

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov primili su u srijedu, 29. studenog 2018.  u Ministarstvu obrane RH dočasnika Hrvatske vojske skupnika Tonija Ćatipovića, aktualnog prvaka Europe u kickboxingu po K1 pravilima do 91 kilograma i nekadašnjeg dvostrukog juniorskog prvaka svijeta.

Naime, Ćatipović je postao europski prvak u kategoriji do 91 kilograma, nakon što je pobijedio najboljeg BiH borca Ahmeda Krnjića na natjecanju održanom u Slovačkoj u Bratislavi krajem listopada 2018. godine.
Podsjetimo, odlukom potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane Damira Krstičevića, 2018. godina u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama RH proglašena je Godinom spremnosti i aktivnosti hrvatskog vojnika s obzirom da je sport prepoznat kao važan segment spremnosti pripadnika Hrvatske vojske koji moraju biti spremni suočiti se sa svim izazovima i zadaćama koje se pred njih postave.

Ministar Krstičević čestitao je pripadniku HV-a Toniju Ćatipoviću na velikom sportskom uspjehu istaknuvši kako je ovaj uspjeh još jedan dokaz izvrsnosti i vrhunske sportske spremnosti pripadnika Hrvatske vojske.

"Promicanjem zdravog načina života i natjecateljskog duha, gradimo onaj prepoznatljivi karakter hrvatskog vojnika, onu snagu duha i tijela potrebnu za nošenje sa svakodnevnim izazovima. Vojnički poziv nije lagan, opasan je i podrazumijeva kontinuiranu fizičku aktivnost i spremnost. Drago mi je znati da se u našim Paucima nalazi jedan vrhunski sportaš kao što jeToni Ćatipović – jak, okretan, izdržljiv i na ponos svome narodu i Hrvatskoj vojsci“, rekao je ministar.

Skupnik Ćatipović kazao je kako mu je izuzetna čast što se susreo s ministrom Krstičevićem i složio se kako je upravo sport, jedan od glavnih preduvjeta za vrhunski spremnog vojnika.

"Apsolutno podržavam sport u bilo kojem obliku i stavljam ga uvijek na prvo mjesto. Hrvatskoj vojsci je potreban jer upravo zahvaljujući sportu, vojnik postiže onu razliku između dobrog i najboljeg", rekao je Ćatipović.

Vijesti