Ministar Krstičević s predstavnicima Centra za mirovne studije

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/mirovni_studiji_11012017_v.jpg
Foto: MORH/ T. Brandt

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević sa suradnicima sastao se u srijedu, 11. siječnja 2017. s predstavnicima Centra za mirovne studije Gordanom Bosancem i Julijom Kranjec.

Istaknuto je obostrano zadovoljstvo ovim susretom koji pokazuje kako je sigurnost interes svih segmenata društva, a dijalog pruža mogućnost izrade kvalitetnih dokumenata i izgradnju takvog sustava koji će jamčiti sigurnost svakog našeg građanina.

„Vaša nazočnost na ovom sastanku pokazuje naše zajedničko razumijevanje da je pitanje sigurnosti jedno od najvažnijih pitanja za opstojnost i razvoj Republike Hrvatske. Naša želja je bila od početka u ovaj proces uključiti sve zainteresirane državne institucije  i organizacije, civilno društvo, udruge, zainteresiranu javnost, privatni sektor, same građane“, rekao je ministar Krstičević koji je gostima održao prezentaciju pod nazivom „Sustav domovinske sigurnosti-partnerstvo za sigurnost“.
Predstavljajući sustav, ministar Krstičević je naglasio kako on nije preslikavan od drugih, već je temeljen na iskustvima stečenim u Domovinskom ratu.
„Cilj našeg modela, u kojemu sigurnost i sloboda nisu u sukobu, je omogućiti sigurnost, stabilnost i razvoj našeg društva. Promjenom sigurnosne paradigme i pojavom novih sigurnosnih rizika promijenjena i proširena odgovornost za sigurnost“, istaknuo je ministar Krstičević tijekom izlaganja.
„Pitanje strategije nacionalne sigurnosti i sustava domovinske sigurnosti su nadstranačka pitanja i nama je potreban konsenzus po tim pitanjima i pozicije i opozicije“, rekao je ministar Krstičević.
Smisao novog sustava je partnerstvo za sigurnost svih segmenata sustava, ali i građana i privatnog sektora, kao odgovor na složene rizike.

Posebni savjetnik ministra Dragutin Repinc upoznao je predstavnike Centra s aktivnostima radne skupine za izradu Nacrta prijedloga strategije nacionalne sigurnosti, predstavivši daljnje korake u izradi.

Na kraju prezentacije Gordan Bosanac je izrazio zadovoljstvo otvorenošću za dijalog Ministarstva obrane, naglasivši kako u našim djelovanjima imamo puno zajedničkih točaka i vrijednosti. Također, on je potvrdio zainteresiranost za nastavak dijaloga i suradnje u izradi što djelotvornijeg sustava koji će uvažavati ljudska prava.


    Ministar Krstičević s predstavnicima Centra za mirovne studije

    Foto: MORH/ T. Brandt

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-krsticevic-s-predstavnicima-centra-za-mirovne-studije/mir_studiji_11012016_1.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-krsticevic-s-predstavnicima-centra-za-mirovne-studije/mir_studiji_11012016_2.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-krsticevic-s-predstavnicima-centra-za-mirovne-studije/mir_studiji_11012016_3.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-krsticevic-s-predstavnicima-centra-za-mirovne-studije/mir_studiji_11012016_4.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-krsticevic-s-predstavnicima-centra-za-mirovne-studije/mir_studiji_11012016_5.jpg


Priopćenja