Ministar Krstičević primio veleposlanicu Države Izrael

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/vp_israela_01122016_v.jpg
Foto: MORH/ J. Kopi

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević primio je danas, u četvrtak, 1. prosinca 2016. godine veleposlanicu Države Izrael u Republici Hrvatskoj Zinu Kalay Kleitman.

Na sastanku su potvrđeni uzajamno dobri, prijateljski bilateralni odnosi između dviju država te iskazan obostrani interes za nastavak i podizanje aktivnosti obrambene suradnje, vojno-tehničke suradnje, izobrazbe, obuke i kibernetičke sigurnosti.
Veleposlanica Države Izrael posebno je zahvalila na brzom odgovoru na poziv za pomoć i doprinosu hrvatskih zračnih snaga u gašenju velikih požara na području sjevernog i središnjeg Izraela. U Državu Izrael upućena su dva protupožarna aviona Canadair CL-415 iz sastava Protupožarne eskadrile (PPE) 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sa 14 članova posade i zrakoplovno tehničkog osoblja. Ministar obrane izrazio je žaljenje što su se požari dogodili te naglasio kako mu je drago da smo imali prilike pomoći Državi Izrael i njenim građanima u ovoj teškoj situaciji.

Ministar Krstičević upoznao je veleposlanicu s ključnim planovima Vlade i Ministarstva obrane u narednom razdoblju, istaknuvši da će osim ekonomske reforme, fokus biti na izradi Strategije nacionalne sigurnosti te koncepta Domovinske sigurnosti te da se prvi doprinos nove Vlade obrambenom sektoru vidi u porastu obrambenog proračuna.

Zaključno je potvrđena obostrana želja za unaprjeđenjem bilateralne obrambene suradnje.



Priopćenja