Ministar Krstičević na međunarodnom forumu u Kini

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/12/default-570x300-morh.jpg
Ministarstvo obrane Republike Hrvatske | MORH

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević sudjelovat će u Pekingu u Narodnoj Republici Kini na Drugom Forumu za međunarodnu suradnju Pojas i put (Second Belt and Road Forum for International Cooperation), koji se održava od 25. do 27. travnja 2019. godine.

Na međunarodnom forumu ministar Krstičević bit će izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i predstavljat će Republiku Hrvatsku u Kini. 

U Pekingu će se okupiti čelnici 37 zemalja te visoka izaslanstva iz ukupno 150 zemalja, visoki predstavnici 90 međunarodnih organizacija, te se očekuje oko 5000 sudionika. Pozdravni govor na međunarodnom forumu u Pekingu održat će kineski predsjednik Xi Jinping.

Forum Pojas i put (Belt and Road Forum) je platforma najviše razine za međunarodnu suradnju u sklopu inicijative Pojas i put te je najznačajniji diplomatski događaj koji se održava u Kini ove godine.

Sudjelovanje potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske na forumu u Pekingu još je jedna potvrda izgradnje strateške suradnje Hrvatske i Kine, nakon posjeta kineskog premijera Li Kequianga Hrvatskoj i uspješno održanog Poslovnog foruma zemalja srednje i istočne Europe i Kine u Dubrovniku.

Najave