Ministar Kotromanović sa veleposlanikom Kraljevine Švedske

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/svedski_vel_05032012_v.jpg

Ministar obrane Ante Kotromanović primio je u ponedjeljak, 5. ožujka 2012. u nastupni posjet veleposlanika Kraljevine Švedske u RH Fredrika Vahiquista.

Ministar Kotromanović ovom prigodom zahvalio se veleposlaniku Vahiquistu na švedskoj potpori Hrvatskoj tijekom pristupanja Europskoj Uniji, kao i na ostvarenoj suradnji u sklopu Nordijske Borbene skupine u 2011. godini gdje je RH sudjelovala sa dva helikoptera i 20 pripadnika OSRH. "Cijenimo iskustva stečena u ovoj Borbenoj skupini i zainteresirani smo za daljnu suradnju u tom području", istaknuo je Kotromanović.

Ministar je tijekom razgovora naglasio i doprinos koji je RH daje u sklopu NATO operacije ISAF u Afganistanu, ali i KFOR na Kosovu u kontekstu osiguravanja stabilnosti i razvoja regije. "Sigurnost i stabilnost regije naš je prioritet. Hrvatsku vidimo kao lidera koji može podijeliti svoja iskustva ali i pomoći ostalim zemljama u regiji na njihovom putu u euroatlantske asocijacije", istaknuo je Kotromanović.

Švedski veleposlanik Vahiquist čestitao je ministru Kotromanoviću na imenovanju, te je također izrazio iznimno zadovoljstvo hrvatskim doprinosom i profesionalnošću pripadnika OS RH u Nordijskoj Borbenoj skupini. "Svojim angažmanom i osiguravanjem kritično potrebnih sposobnosti poput helikopterskog medicinskog prijevoza za potrebe Nordijske Borbene skupine pokazali ste da ste profesionalan i pouzdan partner, ali i prijatelj Kraljevine Švedske", naglasio je veleposlanik Vahiquist.

Ministar Kotromanović i veleposlanik Vahiquist razgovarali su i o mogućnostima proširenja vojno-tehničke suradnje, ali i mogućnostima intenziviranja općenito gospodarsko - industrijske suradnje, kao i prezentaciji proizvoda hrvatske vojne industrije na švedskom tržištu.

    Ministar Kotromanović sa veleposlanikom Kraljevine Švedske

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/mo-sa-svedskim-veleposlanikom-05032012/svedski_vel_05032012_1.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/mo-sa-svedskim-veleposlanikom-05032012/svedski_vel_05032012_2.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/mo-sa-svedskim-veleposlanikom-05032012/svedski_vel_05032012_3.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/mo-sa-svedskim-veleposlanikom-05032012/svedski_vel_05032012_4.jpg


Priopćenja