Ministar Branko Vukelić posjetio VP „Eugen Kvaternik“ na Slunju

Ministar obrane Branko Vukelić posjetio je 6. listopada vojni poligon "Eugen Kvaternik" Slunj. S ministrom u posjeti su bili i načelnik GS OS RH-a general zbora Josip Lucić i državni tajnik Željko Goršić. Tom prigodom održana je prezentacija o kapacitetima, namjeni, korisnicima i aktivnostima koje se trenutačno provode na poligonu kao i o njegovom daljnjem razvoju.


Nakon obilaska poligona ministar Vukelić sastao se i s gradonačelnikom Slunja Ivanom Bogovićem te njegovim najbližim suradnicima. Tijekom sastanka razgovaralo se o vojnom poligonu "Eugen Kvaternik", izgradnji stanova u Slunju za potrebe hrvatske vojske i grada, te o drugim oblicima civilno-vojne suradnje u tom kraju koja je ocijenjena dobrom te je izražena obostrana želja da se tako kvalitetna suradnja nastavi i u buduće.
U izjavi za medije ministar Vukelić kazao je kako je vojno vježbalište „Eugen Kvaternik“ naposredno i na mnogo načina vezano s gradom Slunjom, te da njegov razvoj i te kako može pozitivno utjecati i na razvoj Slunja. Najavio je da će vojska do sredine sljedeće godine napustiti slunjsku vojarnu „Svetica“ na čijem bi se prostoru mogli graditi "kadrovski" stanovi, minimalno 50 stanova, za potrebe MO-a i OS RH-a. Ukazao je i na dobru suradnju vojske i jedinica lokalne uprave i samouprave kad se radi i o pomoći u izgradnji infrastrukture. Uvjeren je da će se tako nastaviti i nadalje jer postoji mnogo dodirnih točaka gdje Grad Slunj i MORH mogu zajednički surađivati. Ministar Vukelić najavio je i da će vojska do kraja sljedeće godine napustiti i vojarnu „Luščić“ u Karlovcu.

Načelnik GS OS RH-a general zbora Josip Lucić, istaknuo je kako bi u budućnosti na vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“ trebalo biti oko 700 pripadnika Oružanih snaga, te da će vojska značajno doprinjeti zapošljavanju i razvoju ovog kraja.
Gradonačelnik grada Slunja ukazao je na neke od projekata u čijoj je realizaciji sudjelovala vojska, a koje bez pomoći vojske Grad Slunj ne bi mogao sam realizirati. Napomenuo je i kako je vojno vježbalište "Eugen Kvaternik" prihvaćeno kao dio grada Slunja, te da kroz njega vide mogućnost svog gospodarskog razvoja i rješavanja pitanja nezaposlenosti.


Vijesti