Ministar Božinović sa glavnim tajnikom Ministarstva vanjskih poslova Republike Austrije Kyrleom

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/mo_22092011_v.jpg

Ministar obrane Davor Božinović sastao se danas, u četvrtak 22. rujna 2011. sa glavnim tajnikom Ministarstva vanjskih poslova Republike Austrije Johannesom Kyrleom. Tom prigodom razgovarano je o bilateralnoj suradnji dviju zemalja na području obrane i sigurnosti, stanju u regiji jugoistočne Europe kao i stanju u zemljama u kojima su u mirovnim operacijama raspoređeni pripadnici oružanih snaga dviju zemalja.


Glavni tajnik Kyrle izrazio je zadovoljstvo skorašnjim članstvom Hrvatske u EU, istaknuvši kako je Austrija snažno podupirala taj proces, koji je osim za Hrvatsku, značajan i za cijelu regiju.

Iako Austrija nije članica NATO-a, Republika Austrija i Republika Hrvatska strateški su partneri na području obrambene suradnje, a pripadnici oružanih snaga dviju zemalja redovno godišnje provode zajedničke treninge, obuke i uvježbavanja, istaknuto je tijekom sastanka. Suradnja Oružanih snaga RH i Oružanih snaga Republike Austrije izuzetno je značajna u mirovnoj misiju Ujedinjenih naroda UNDOF na Golanskoj visoravni, gdje se 95 pripadnika OSRH nalazi se u sklopu austrijske bojne od 2008. godine.

    Ministar Božinović sa Johannesom Kyrleom

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-boinovi-sa-johannesom-kyrleom/mo_22092011_01.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-boinovi-sa-johannesom-kyrleom/mo_22092011_03.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-boinovi-sa-johannesom-kyrleom/mo_22092011_04.jpg


Priopćenja