Ministar Banožić razgovarao s ukrajinskim ministrom Reznikovim

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2023/01/ministar-1024x682.jpg
Ministar Banožić razgovarao s ukrajinskim ministrom Reznikovim | Foto: MORH/ F. Klen

Ustrajnost ukrajinskog vodstva i hrabrost njihovih vojnika predstavljaju ispravan odgovor na rusku agresiju na Ukrajinu. Hrvatska će i dalje činiti sve što može u cilju pomoći prijateljskoj Ukrajini na njezinom europskom putu“, istaknuo je Banožić

Ministar obrane Mario Banožić u utorak 10. siječnja 2023., putem videopoziva, razgovarao je s ukrajinskim ministrom obrane Oleksiijem Reznikovim, koji ga je upoznao sa stanjem u Ukrajini.

Ministar Banožić osudio je rusku agresiju na Ukrajinu te je iskazao solidarnost s ukrajinskim narodom. Naglasio je kako Republika Hrvatska kontinuirano pruža političku, financijsku, tehničku i humanitarnu pomoć Ukrajini. Tijekom razgovora ministri su razmotrili pitanja i modalitete daljnje hrvatske potpore.

„Ustrajnost ukrajinskog vodstva i neumoljiva hrabrost njihovih vojnika predstavljaju ispravan odgovor na rusku oružanu agresiju na Ukrajinu. Hrvatska će i dalje činiti sve što može u cilju pomoći prijateljskoj Ukrajini na njezinom europskom putu“, istaknuo je Banožić.

Objava Ministar Banožić razgovarao s ukrajinskim ministrom Reznikovim pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti