Ministar Banožić razgovarao s talijanskim ministrom obrane Crossetom

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2022/12/2022-12-15-mario-banozic-phone1-1024x763.jpg
Ministar Banožić razgovarao s talijanskim ministrom obrane Crossetom | Foto: MORH/ J. Kopi

Hrvatska i Italija su partneri i saveznici, a naša obrambena suradnja je odlična kako bilateralno tako i multilateralno, rekao je Banožić

Ministar obrane Mario Banožić razgovarao je telefonom u četvrtak 15. prosinca 2022. godine s ministrom obrane Talijanske Republike Guidom Crossetom. Na početku razgovora ministar Banožić izrazio je sućut povodom tragične pogibije pilota talijanskih zračnih snaga u padu borbenog zrakoplova Eurofighter Typhoon na Siciliji.

Dvojica ministara razgovarala su o bilateralnim i multilateralnim odnosima i aktualnoj krizi u Ukrajini.

“Hrvatska i Italija su partneri i saveznici, a naša obrambena suradnja je odlična kako bilateralno tako i multilateralno”, rekao je ministar Banožić te istaknuo dobru suradnju oružanih snaga dviju država u operacijama i misijama potpore miru poput misija na Kosovu i u Mađarskoj, kao i suradnju u području pomorske sigurnosti.

S obzirom na trenutačnu globalnu sigurnosnu situaciju kao i sigurnosne izazove u regiji, ministri su potvrdili kako su obje zemlje usmjerene na daljnje jačanje obrambenih sposobnosti.

Tijekom razgovora potvrđen je nastavak jačanja bilateralne suradnje Hrvatske i Italije čime se pridonosi sigurnosti građana dviju susjednih zemalja, ali i cjelokupne regije.

Objava Ministar Banožić razgovarao s talijanskim ministrom obrane Crossetom pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja