Ministar Banožić na 62. sjednici Vlade RH

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2021/06/2021-06-10-banozic-vlada-nsk-1024x683.jpg
Ministar Banožić na 62. sjednici Vlade RH | Foto: MORH/ F. Klen

Ministar obrane osvrnuo se na pomoć HV-a za vrijeme pandemije koronavirusa te obzirom na povoljan razvoj epidemiološke situacije, predložio demontažu ekspedicijskog kampa i šatora ispred KB Dubrava

U četvrtak, 10. lipnja 2021. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održana je 62. sjednica Vlade Republike Hrvatske na kojoj je donesena Odluka o postupanju s vojnom opremom na području KBC-a Dubrava u Zagrebu te Odluka o održavanju šeste “Jadranske vojne zrakoplovne izložbe i konferencije – ASDA”. Također, Vlada RH je upoznata s tehničkim dogovorom između MORH-a i Ministarstva obrane Republike Slovenije o suradnji i međusobnoj potpori u radnom području identifikacije i kemijske analize energetskih tvari.

Ministar obrane Mario Banožić na sjednici Vlade tako se osvrnuo na pomoć Hrvatske vojske Ministarstvu zdravstva za vrijeme pandemije bolesti COVID-19 te obzirom na povoljan razvoj epidemiološke situacije, predložio demontažu samoodrživog ekspedicijskog kampa i šatora tipa Alaska ispred KB Dubrava.

U kontekstu održavanja ASDA-e, koja bi se trebala održati u Splitu od 29. rujna do 1. listopada 2021., ministar obrane kazao je kako će i ove godine na izložbi izlagati hrvatski i inozemni proizvođači naoružanja i vojne opreme.

“Jadranska vojna i zrakoplovna izložba i konferencija ima veliki značaj za hrvatsko gospodarstvo i međunarodnu afirmaciju proizvođača namjenske industrije. Hrvatski proizvođači tako će imati priliku za poslovne susrete sa svjetskim proizvođačima naoružanja i vojne opreme”, istaknuo je Banožić.

Naime, ASDA će se održati u organizaciji tvrtke TNT Productions Inc. iz Sjedinjenih Američkih Država i pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske.

Također, ministar obrane izvijestio je o zajedničkoj provedbi aktivnosti Oružanih snaga RH i Oružanih snaga Republike Slovenije koje se odnose na razmjenu iskustava iz područja energetskih tvari.
“Razmjena znanja je u domeni nadzora ispravnosti pričuva sredstava i to primarno putem balističkih ispitivanja tijekom životnog vijeka uporabe. Ovim Tehničkim dogovorom omogućit će se objema stranama, da bez financijske naknade, provode kontrolna ispitivanja kvalitete, posebno u slučajevima prijema novog streljiva”, objasnio je ministar Banožić.

Objava Ministar Banožić na 62. sjednici Vlade RH pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja