Ministar Banožić čestitao 32. obljetnicu Vojnoj policiji

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2023/08/2023-08-24-vojna-policija-1024x683.jpg
Foto: Arhiva MORH/ J. Kopi

Bili ste i danas ste sredina koja se ne miri s prosječnošću, gdje je samo odlično dovoljno dobro, poručio je ministar Banožić

Ministar obrane Mario Banožić uputio je u četvrtak 24. kolovoza 2023. godine čestitku pripadnicama i pripadnicima Vojne policije Hrvatske vojske povodom Dana roda vojne policije, Dana Pukovnije vojne policije i 32. obljetnice ustrojavanja vojne policije.

“Poštovane pripadnice i pripadnici Vojne policije Hrvatske vojske,

Čestitam vam Dan roda vojne policije. Bili ste među prvima kada je trebalo braniti hrvatsku opstojnost i hrvatsku budućnost. Bili ste primjer, pokazivali ste svojim djelovanjem koliko je hrabrosti i zajedništva bilo potrebno da bi izborili hrvatsku slobodu.

Dali ste veliki doprinos hrvatskoj pobjedi. S posebnom zahvalnošću, u molitvama, prisjećamo se danas onih vojnih policajaca koji su svoje živote položili za našu današnjicu, za Hrvatsku koju su sanjali i voljeli.

Iskustva Domovinskog rata primjenjivali ste i kao prvi u tadašnjoj operaciji ISAF u Afganistanu, gdje ste i lokalnom stanovništvu, ali i saveznicima i partnerima pokazali zašto je hrvatski vojnik, hrvatski vojni policajac poseban, pouzdan vojnik.

Zahvaljujem vam, poštovane vojne policajke i vojni policajci, što i danas svakodnevno izgrađujete sebe i rod vojne policije, usvajajući nove i nadopunjujući postojeće sposobnosti, kako bi mogli odgovoriti složenim izazovima i kako bi iz tih izazova izašli kao pobjednici.

U vašem radu imat ćete, kao i do sada, punu potporu Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva obrane. Znamo kako samo zadovoljan vojnik može davati sebe u izgradnji Hrvatske vojske.

I danas izvršavate zahtjevne zadaće. Neumorno pomičete granice, čineći nas, koji se s vama svakodnevno srećemo ponosnim na hrvatsku Vojnu policiju.

Bili ste i danas ste sredina koja se ne miri s prosječnošću, gdje je samo odlično dovoljno dobro.

Neka vas i dalje inspiriraju hrabri hrvatski branitelji, budite uvijek Domovini vjerni!”

Objava Ministar Banožić čestitao 32. obljetnicu Vojnoj policiji pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja