Međunarodni seminar u RACVIAC-u

RACVIAC - Središte za sigurnosnu suradnju, u suradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova SR Njemačke u vremenu od 09. do 11. srpnja 2008. provodi seminar na temu: "Mehanizmi kontrole naoružanja u kriznim situacijama", u RACVIAC-u, vojarna "Vitez Damir Martić", Rakitje.


U RACVIAC-u - Središtu za sigurnosnu suradnju, u suradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova SR Njemačke, održati će se seminar na temu: "Mehanizmi kontrole naoružanja u kriznim situacijama" u vremenu od 09. do 11. srpnja 2008.g.. Seminar je nastavak Berlinskih seminara o konvencionalnoj kontroli naoružanja i predstavljat će forum za razmjenu mišljenja iskustva i znanja o stabilizacijskim mjerama za kontrolu naoružanja u kriznim situacijama.
Seminaru će nazočiti oko 60 predstavnika ministarstva obrane i vanjskih poslova zemalja članica OESS-a kao i predstavnici međunarodnih organizacija: OESS-a, Središta za sigurnosnu politiku u Ženevi (GCSP), Instituta za mirovna istraživanja iz Stockholma i Frankfurta te Sveučilišta Dickinson iz SAD-a.
Uz Direktora RACVIAC-a, Ambasadora Nedžada Hadžimusića, seminar će otvoriti gospodin Bernd Heinze iz Veleposlanstva SR Njemačke u Zagrebu, te gospodin Michael Biontiono, načelnik Odjela za konvencionalnu kontrolu naoružanja i razoružanje u MVP SR Njemačke.

Predstavnici medija pozvani su popratiti događaj dana 10. srpnja 2008. u 09,00 sati u RACVIAC-u, vojarna "Vitez Damir Martić", Rakitje.

Osoba za kontakt: Časnica za odnose s medijima i javnošću RACVIAC-a satnica Ružica Spajić, tel: + 385 1 3330 861, fax: +385 1 3330 869, GSM: +385 98 454 625
email: rspajic@racviac.org

Vijesti